Laffa-leipä algerialaisella paprikasalaatilla ja grillatulla vuohenjuustolla

18.5.2018

Laffa-leipä algerialaisella paprikasalaatilla ja grillatulla vuohenjuustolla

1 Comment

Täytetyt laffa-ohutleivät ovat Lähi-Idässä suosittua katuruokaa ja ilman täytteitä aterian maukas lisukeleipä. Taskuttoman pitaleivän ja pizzapohjan väliin sijoittuva ohutleipä täytetään, rullataan ja laitetaan ääntä kohden tai revitään vain palasiksi ja syödään lisukkeena esimerkiksi hummuksen kera.
Nappaa tästä helppo ohje itsetehtyjen laffa-leipien valmistamiseen.

Lahmis, algerialainen paprikasalaatti

Lahmis on algerialainen grillissä tai uunissa paahdetuista paprikoista, tomaatista ja jalopeno-chilistä valmistettava mehukkaan mausteinen salaatti, joka voidaan syödä lämpimänä tai kylmänä. Paprikasalaatti sopii oivallisesti ohutleipien ja pitaleipien täytteeksi tai lisukesalaatiksi.

2-3 annosta

  • 2 isohkoa vihreää paprikaa
  • 1 iso tomaatti
  • 1 tuore jalopeno
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Paahda kasviksia kuumassa grillissä tai uunin grillivastuksen alla, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet ja kuoret tuntuvat irtoavan ja niissä on mustumia. Kasvikset valmistuvat eri aikaan, joten kääntele ja tarkkaile niitä usein.

Nosta paahdetut kasvikset kuumuutta kestävään kulhoon ja peitä kulho muovikelmulla tai kannella.
Kun kasvikset ovat jäähtyneet sen verran, että ne eivät polta sormia (15-20 min), riivi paprikoista ja ja jalopenosta kuoret. Poista myös paprikan varret ja siemenet. Ota toinen kulho ja vedä paprika ja jalopeno sormilla suikaleiksi, pudota suikaleet kulhoon. Poista jalopenosta siemenet, jos haluat salaatista mietoa.

Kuumenna esimerkiksi pieni valurautapannu grillissä tai kasari levyllä. Ota paahdettu tomaatti ja purista se kädessä rikki pannun yläpuolella, anna nesteen valua pannulle. Purista tomaatin palat rikki sormissa ja pudota pannulle. Sekoittele tomaattia lastalla, kunnes iso osa nesteestä on haihtunut, noin 1-2 minuuttia.
Kippaa tomaatit kulhoon muiden kasvisten päälle. Mausta oliiviöljyllä ja parilla hyppysellisellä suolaa.
Sekoita salaattia haarukalla sen verran, että ainekset menevät hiukan muusiksi ja sekaisin.
Lahmis säilyy jääkaapissa muutaman päivän ilmatiiviissä kulhossa säilytettynä.

Grillattu vuohenjuusto

Suolainen valkosipuliöljyllä maustettu grillattu vuohenjuusto on täydellinen makupari makealle paprikasalaatille.

  • pötkö vuohenjuustoa/li>
  • valkosipulilla maustettua rypsiöljyä (virgino)

Leikkaa vuohenjuusto 1-1,5 cm siivuiksi.
Sivele vuohenjuustosiivuihin valkosipuliöljyä.
Grillaa vuohenjuustosiivut kuumassa grillissä kuuman parilan tai paistokiven päällä.
Käännä noin 2 minuutin kuluttua ja grillaa toista puolta minuutin verran.

Laffan täyttäminen

Levitä paprikasalaattia laffalle ja asettele päälle muutama vuohenjuustosiivu. Käännä laffa kahtia niin, että täyte jää leivän väliin. Nauti.1 thought on “Laffa-leipä algerialaisella paprikasalaatilla ja grillatulla vuohenjuustolla”

Kommentoi