Paahdetut punajuuret

25.10.2017

Paahdetut punajuuret

1 Comment

Paahtaminen on kätevä tapa kypsentää punajuuria. Paahtamisen jälkeen punajuuren kuoret irtoavat näppärästi ja hidas kypsyminen tiivistää makua. Paahtamiseen täytyy varata keittämistä enemmän aikaa, mutta pelkästään punajuuria varten uunia ei tarvitse kuumentaa. Paahdetut punajuuret säilyvät jääkaapissa noin viikon verran, joten ne voidaan paahtaa sellaisena päivänä, jolloin uunille on muutakin käyttöä.

Uunissa paahdetut punajuuret

  1. Pese haluamasi määrä punajuuria, älä kuivaa
  2. Kietaise jokainen punajuuri foliopalan sisään
  3. Asettele nyytit uunipellille
  4. Paahda uunissa noin 1,5 tuntia
  5. Tarkista välillä kypsyys työntämällä haarukka punajuuren sisään. Punajuuri on valmis, jos haarukka liukuu helposti
  6. Anna jäähtyä sen verran, että punajuuret eivät polta sormia
  7. Pyyhkäise punajuuren kuoret pois esimerkiksi paperilla tai veitsen lappeella
  8. Jos kuoret eivät irtoa helposti, paahda vielä 5-10 minuuttia

Paahdetut punajuuret voi käyttää heti tai säilyttää ilmatiiviissä astiassa viikon verran. Punajuuret voi siivuttaa tai kuutioida valmiiksi, jolloin punajuurta on kätevä lisätä esimerkiksi salaatteihin tai lisukkeeksi lautaselle. Sauvasekoittimella paahdetusta punajuuresta valmistuu myös helposti sosetta tai pyrettä.1 thought on “Paahdetut punajuuret”

Kommentoi